01
01
Elektroinštalacije v novogradnjah
02
02
Vzdrževanje in adaptacije električnih napeljav
03
03
Izvedba računalniških mrež
04
04
Varnostna zasilna razsvetljava

Elektrika

Print
Elektrika je za človeka zelo pomembna oblika energije, ob nepazljivosti ali nepravilni uporabi pa je lahko zanj tudi smrtno nevarna.
 
Na nevarnost električnega toka, vpliva več dejavnikov. Pomembno je kolikšen tok je tekel skozi naše telo, kako dolgo je tok tekel, ali je bil tok enosmeren ali izmeničen in skozi kateri del telesa je tekel. Pomembno je tudi, ali se vodnika primemo, ali pa se ga le dotaknemo. Ob dotiku roko instinktivno odmaknemo, pri prijemu pa zaradi krča tega ne moremo storiti. Celo tok I=100mA še ne povzroči smrti, če traja manj kot 0,2 s.
 
Najnevarneje je, če se vodnika dotaknemo z obema rokama, saj takrat tok steče preko srca.
 
Kadar pride do nesreče z električnim tokom, je treba vir napetosti takoj izklopiti. Če to ni mogoče, ponesrečenca odvlečemo s pomočjo kakšnega neprevodnega predmeta, ali pa tako, da ga potegnemo za obleko. Pri tem moramo biti zelo previdni. Če ponesrečenec ne kaže znakov življenja, takoj pričnemo z oživljenjem. Kadar je pri zavesti, ga položimo na hrbet z dvignjenima nogama, v nasprotnem primeru pa ga položimo v položaj za nezavestne. Čimprej je treba poklicati reševalno službo.
Best webhosting site hostgator coupon and online poker on party poker

Elektroinštalacije BK Boris Krstič s.p. 

Copyright 2011 Elektrika.
Joomla Templates by Wordpress themes free